Posted by: adrianbalan | December 8, 2009

Referendum – Drept de Vot pentru diaspora ?


Advertisements

Responses

 1. Daca romanii plecati in straintate s-au dus pt. studii sau pe o perioada limitata, cred ca ar avea dreptul sa voteze. Cei care si-au stabilit resedinta in alt stat si nu au mai calcat de mult in tara ar trebui lasati sa voteze doar pe teritoriul Romaniei sa ia contact direct cu societatea, nu sa dea votul doar asa ca vor ei sa isi dea cu parerea. Cine munceste, cine isi duce traiul in Romania vede altfel lucrurile fata de romanii plecati. Cei plecati, vin in tara, isi fac concediul la noi, platesc cu valuta si apoi pleaca. Ce-ar fi daca cei din America sau plecati in strainatate, ar primi pt. 1 an de zile salariul in RON, fara mariri, sa vada ce inseamna o scadere de 20-30% procente la salariu numai datorita cresterii cursului EURO/RON sau USD/RON, apoi sa vad cu cine voteaza.

  • Sorin a scris minunat si a atins majoritatea argumentelor!!!

 2. Poate ca este mai bine ca nu suntem sub influenta nefastelor televiziuni. Asa putem citi direct ce se intampla si nu explicatiile unora si altora de ce se intampla. Pentru asta, avem si noi cap.

 3. eu nu inteleg o treaba aici: mi se pare ca este un deficit de intelegere a democratiei ingrozitor; pur si simplu negarea dreptului la vot unor cetateni este o ideea antidemocratica. nu pot concepe cat de incrancenati sunt oamenii ca sa emita asemenea opinii. Iar argumentul aparatorilor diasporei cu miliardele bagate in tara, care ar legitima dreptul la vot, este si mai ridicol. Ce legatura au taxele, sula si prefectura?

  Cred ca exista lacune in educatia oamenilor in acest sens. Trebuie explicata ce inseamna democratie. Si eu am fost contactat de prieteni din tara si am fost intrebat de ce ma intereseaza sa votez!!!! Deci daca nu iti iese cantidatul tau, brusc intrebi in jur de ce lumea se intereseaza…dezinteresul era mai bun cand votau doar 20k in diaspora, eram tolerati atunci, intram in marja de eroare, distribuiam egal voturi.
  Subiectul este absolut gretos.
  Eu am votat in fiecare scrutin de cand am dreptul de vot, fie in tara fie in afara. Duminica am mers pana la Los Angeles (400km ) chiar gandindu-ma ca s-ar putea sa nu iasa cantindatul meu…dar asta nu m-a impiedicat nici o secunda sa imi pierd ziua.

 4. Eu votez ca diaspora sa nu aiba drept de vot. Cei din tara simt cel mai bine greutatile. De ce sa decida pentru ei unii plecati de ani de zile pe alte meleaguri unde traiesc fericiti, fara stresul zilnic din Romania? Cei din Romania simt realitatea pe pielea lor. Cei plecati “simt” realitatea din ziare, care la fel ca televiziunile au fost partinitoare. Hotnews si EVZ au fost de partea lui Basescu clar. Modul in care sunt scrise articolele influenteaza foarte usor cititorul. Insa viata personala traita in Romania nu ti-o influenteaza nici un ziar si nici o televiziune.

 5. Daca voi credeti ca noi, cei din diaspora nu ar trebui sa avem drept de vot, eu va recomand sa (&%^*&%*^ %*($(%^*
  Negati un drept garantat de Constitutie aberatiilor!

 6. Eu zic sa voteze totusi si cei din afara, ca unii care au lasat totusi in urma alti oameni a caror soarta nu le e indiferenta. Viata e grea peste tot, nimeni nu ti-o usureaza pentru tine. Votul anti-Basescu numai de dragul schimbarii, fiindca vezi doamne altul ar avea aerul mai occidental si vorba mai dulce (really??), nu mi se pare un pas pe calea cea buna.

 7. A, si vreti sa nu mai votam? Foarte bine, abia ne scutiti de cate o coada de 3-4 ore in frig si ploaie de doua ori la 5 ani, ca deh, lumea nu se poate hotari din prima si vrand-nevrand trebuie sa vii de doua ori la vot ca sa nu te pomenesti cu cine stie ce poama drept presedinte. Dupa aceea, garantat nu mai prindeti picior de venetic revenit in concediu platit, numai asa de-al naibii, in valuta. Sa te tii atunci viata!

  • nu te enerva pe ei diana … ca nu stiu ce spun 😦


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: