Posted by: adrianbalan | December 7, 2009

Sondaje trucate ?


Ieri dupa sondajele de la ora 21 care il dadeau pe Geoana castigator deja ma gandisem ca asta este, se mai intampla, poate la o adica nu o sa fie chiar asa de rau nici cu PSD-ul …

Singura speranta ma gandeam ca o sa fie diaspora, care ma asteptam sa aduca inca 0.8% pentru Basescu … totusi mai putin decat diferenta prevazuta de Insomar sau CCSB.

Si apoi, statistic vorbind, daca 3 sondaje inclina spre acelasi castigator,  e cam greu sa aiba fiecare eroarea in acelasi sens. Si cum singurul in care castiga Basescu iesea in avantaj de doar 0,4% , nu era concludent.

Am calculat media sondajelor …. 50.62% pentru Geoana. Oricat as fi vrut sa cred, cifrele sondajelor erau pentru Geoana.

Si apoi s-a anuntat numaratoarea paralela a PDL … 50.14% pentru Basescu dupa numararea a 99% din voturi, apoi au venit rezultatele partiale ale BEC – 50.37%.

Si intrebarea mea logica vine atunci … cum se face Domne’ ca institutele noastre de sondaje au ratat asa de grav estimarile ? A contat faptul ca televiziunile care au comandat sondajele erau controlate de “moguli” ? Chiar e adevarat ce zice prostul ala de Basescu ca exista “moguli” ?

Astept sa fie runda uzuala de acuzatii de frauda, si vreo 2-3 renumarari de voturi pt ca pana la sfarsit sa ramana acelasi lucru, Basescu a castigat si majoritatea sondajelor au fost “ajutate”.

Si apoi o sa pun intrebarea … oare nu merita ca institutele acestea de sondaj, care au o influenta enorma asupra deciziei de vot a romanilor,  sa fie un pic “cercetate” sa se vada cine si unde  a pus spaga pentru ca rezultatele sa fie gresite ?

(da, o sa se scuze ca rezultatele au avut marja de eroare …  eroare, eroare , coane Mitica, dar de ce tot timpul doar pt acelasi candidat ?)

Johnny: vezi ca vorbesti cu altcineva
JE: scuze , gresii fereastra
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: